vineri, august 04, 2017

Euro trip part 3

Cred ca motivul pentru care tot aman scrierea acestor postari e pentru ca, o data ce le scriu, s-a terminat vacanta in mod oficial. Bine, asta si faptul ca ma tot lupt cu diverse metode de a compune postarile de pe multiplele ustensile tehnologice.
Dupa mai multe incercari esuate, tot Chrome e cea mai buna optiune, chiar si de pe mobil.

Bun, dupa Brno a urmat Viena. Desi ma asteptam ca Fecioara din mine sa fie tare stresata in legatura cu programul nostru foarte flexibil, in mod surprinzator a fost extrem de relaxant sa stim ca daca era ceva ce am ratat, puteam ramane inca o zi fara prea multe probleme. Lucru care s-a si intamplat in Brno, avand in vedere ca majoritatea lucrurilor acolo sunt inchise duminica, fix in ziua destinata plimbarii.

Am facut un numar impresionant de kilometri in total, ceea ce a insemnat extrem de multa plictiseala pentru mine, pedepsita pe scaunul din dreapta cu exceptia a cativa km petrecuti in traficul din Austria. Cand noi ne plangem daca suntem a 3a persoana la semafor, aia au blocaje de autostrada de cate 18 km. Oamenii in schimb sunt resemnati. Iesisera din masini, isi faceau noi prieteni si chiar si picnicuri pe balustrada. Din fericire, am prins un singur ambuteiaj pe sensul nostru, moment prielnic pentru imprietenirea mea cu Gregor de la Pietrotrans. Gregor este un baiat simpatic, cel putin cat l-am vazut eu din trapa . Datorita celor 10 km de bara la bara, am avut timp sa-i insailez o intreaga poveste de viata presarata de picanterii sugerate de sofer.


Am trecut si pe langa o plantatie de struguri destul de impresionanta in Austria, care avea in mijlocul ei un satuc tare pitoresc, plin de statui. Oamenii astia chiar tin la valorile lor de entertainment, pentru ca una din statui (singura reconoscibila de mine) era a tipei/tipului de la eurovision. Langa el, parca pentru a-o face in ciuda, era o tipa cu niste nuri impresionanti.

A urmat o pauza de masa spre viena in care am mancat niste chestii mai comestibile decat in Brno. 

 Hotelul a parut impresionant de pe net, avand camere cu diverse tematici. Din pacate, din toate frumusetile lui (google Hotel Urania Viena), noi am tras paiul scurt obtinand camera "muncitorilor". Probabil ca dupa o zi lunga la coasa, tot ceea ce si doreste domnul taran e sa se puna in patul cu baldachin si oglinzi in tavan. Pana si taranii sunt mai emancipati la ei.La prima vedere, am avut un soc cand am deschis usa de la baie. Parea ca lipseste ceva vital dupa statul in masina 8 ore. Respectiv dusul. Din fericire, era doar ascuns dupa usa :) 

Decoratiunile hotelului au fost foarte dragute, si toata experienta interesanta. Desi parca ar fi fost mai draguta o camera de aia cu cada in living :) Prima distractie veritabila: Prater. (Nu, nu mi a placut Brno, si da, ploaia a avut mult de a face cu asta). 


 Acest restaurant a fost genial. Comandai de pe tableta, iar comanda aparea pe acele rollercoastere.
Majoritatea atractiilor erau inchise (ploaie), dar cele care erau deschise aveau niste operatori cel putin neprietenosi :)El este Berry (de la Bear). A fost castigat la concursul de tir pentru mineee :)Asta a fost ultima masa din Brno. A fost..interesant :) 


Niciun comentariu: