marți, octombrie 26, 2010

Nu exista

Nu exista dragoste...exista doar persoana potrivita la momentul potrivit.
Nu exista "pentru totdeauna"...exista doar "pana cand ma voi plictisi".
Nu exista "niciodata"...exista doar "pana la prima ocazie reala".
Nu exista frica...exista doar teama de penibil.
Nu exista "nu pot"...exista doar "nu gasesc niciun motiv destul de bun".

Femeia este proasta atunci cand crede ca poate schimba un barbat.
Barbatul este prost atunci cand crede ca femeia va ramane la fel.

Ghici ce? Esti exact persoana de care am nevoie acum. Exact asa cum esti. Esti singura persoana pentru care am fost capabila sa risc sa fiu penibila. Si care ma invata sa numai pun intrebari pentru ale caror raspunsuri nu sunt pregatita, sau nu vreau sa le aud cu voce tare. Sunt constienta ca nu reprezint nimik in fata ta. Ca sunt doar o alternativa. Si, ghici ce? Nu`mi pasa.
Intotdeauna am crezut in povesti de dragoste cu feti-frumosi. Stiu ca o data si o data o sa apara cineva care sa`mi puna capac. Un om caruia sa ii pot spune "Te iubesc" si dupa ce ma plictisesc. Un om langa care sa mai vreau sa ma trezesc dimineata si dupa ce il modelez dupa cum vreau eu. Dar deocamdata nu e cazul, indiferent de cum ma comport sau ce spun.

Niciodata nu e bine sa te atasezi de o persoana pentru ceea ce ar putea fi. Niciodata o persoana n`o sa se schimbe pentru tine. Iar atunci cand se va modela dupa tiparul pe care i`l imprimi, te vei plictisi. Iar in persoana aia o sa apara pretentiile. Gen "Eu am facut atatea pentru tine, iar tu nu faci nimik". In momentul in care incerci sa schimbi o persoana, realizeaza faptul ca si ea va avea pretentii de schimbare de la tine. Iar atata timp cat persoana respectiva nu e in stare sa te faca sa te schimbi fara sa realizezi ca ii faci pe plac, relatia e sortita pieririi. Pentru ca o sa apara orgoliul care o sa te faca sa faci exact pe dos ceea ce ea incearca sa te determine sa faci. Sau makar sa`i spui ca o sa faci exact pe dos. Ceea ce o sa o faca sa fie si mai speriata, desi poate nu ar avea motive sa se indoiasca de tine.
Cu cat esti mai disperat sa obtii un lucru, cu atat mai mult nu`l vei avea. Asta e valabil mai ales in cazul in care ti`e atat de frica sa pierzi pe cineva incat esti dispus sa te calci in picioare doar pentru a nu`l pierde. Ceea ce il va face sa se indeparteze de tine cu pasi cat mai grabiti. Si cu cat el fuge mai repede, cu atat esti mai dispusa sa pui mai mult la bataie, fie el orgoliu, imagine, bani sau corp.
Si te trezesti intr`o dimineata simtindu`te ca o cochilie goala. Iar in momentul in care il suni sa te plangi, el te trateaza ca pe un pres de la intrare. De ce te superi? Tu i`ai permis asta. Tu ai spus "mai vreau" in momentul in care a inceput sa te jigneasca/batjocoreasca/bazaie/bata. Esti singura vinovata pentru situatia creata. Si nu, nu se mai poate face nimik. Nu poti avea pretentii de virgina in momentul in care deja jumate din oras ti`a tras`o.
Viata merge inainte, cu sau fara tine. Daca te uiti pe geam o sa vezi ca soarele inca straluceste. Vecinu/vecina tot cu catzelu (sau pisica) e la plimbare. Iar la magazinul de la colt aceiasi oameni isi beau cafeaua linistiti.
Deci scutura`te de sentimentul ala de goliciune, ridica`te din patul deja ud de atatea lacrimi varsate, fa`ti un tratament de frumusete, imbraca`te in cea mai frumoasa tinuta si iesi la plimbare.
Zambeste chiar dak inauntru esti trista, pentru ca nu stii niciodata cine se poate indragosti de zambetul tau!

Niciun comentariu: